Kilpailut

Kilpailut

Vihdin Kameraseura ry järjestää vuosittain jäsenistölleen kolme omaa kilpailua, joita ovat Fotomaraton, Pöytäkilpailu ja Vuosikilpailu. Lisäksi Vihdin Kameraseura ry osallistuu Kolmen Kisaan, joka järjestetään yhteistyössä Vihdin, Karkkilan ja Lohjan kameraseurojen kanssa. Kukin seura on vuorollaan vastuussa kilpailun järjestämisestä.

Edellä mainittujen kilpailujen tulosten perusteella jaetaan vuosittain Vuoden Kuvaaja –titteli kilpailuissa parhaiten menestyneelle kuvaajalle.

Kilpailujen säännöt löytyvät täältä.

 • Fotomaraton 2017 – Tulokset

  4.9 kameraseuran illassa käytiin läpi Fotomaratonin parhaita kuvia sekä julkaistiin lopulliset tulokset. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä voittajan kerätessä suurella pistemarginaalilla pistepottiin huimat 94,25 pistettä! 2-4. sijoista taas käytiin todella tasainen kilpailu marginaalin ollen vain puoli pistettä. Onnea Juha Ahvenharjulle voitosta ja hienosta suorituksesta.

  1. Juha Ahvenharju 94,25 p.
  2. Ari Lindholm 88,50 p.
  3. Matti Keinonen 88,25 p.
  4. Evelin Vesanen 88,00 p.
  5. Vuokko Kihlanki-Hirvonsalo 86,00 p.
  6. Toni Sarin 85,75 p.

 • SKsL:n teemanäyttely – ”Elämää 2000-luvun Suomessa” – Takaraja 15.9.2017

  Suomen Kameraseurojen liitto järjestää vuosittain kaksi isoa näyttelyä: Keväällä vuosinäyttelyn ja syksyllä teemanäyttelyn ja nyt siis vuorossa jälkimmäinen. Aiheena on ”Elämää 2000-luvun Suomessa”. Kuvien ei tarvitse olla pelkästään tiukan dokumentaarisia vaan voit ilmentää 2000-luvun Suomea / suomalaisuutta vertauskuvinkin. Näyttelyn järjestävä seura on on tällä kertaa Kameraseura ry, Helsinki. Kuvien viimeinen jättöpäivä on 15.9.2017, niin digitaalisesti kuin vedoksina. Säännöt ja osallistumisohjeet uutisen lopussa.

  Huomioittehan, että vedosten viimeinen palautuspäivä on 15.9. mutta koska Markku Kedrin, kuka organisoi yhteislähetystä, on silloin matkoilla, niin seuran yhteislähetyksenä lähetettävät vedokset on tuotava Markulle kerhoiltaan viimeistään maanantaina 4.9. Ja valitettavasti Tapio Karjalainen ei tällä kertaa voi tarjota kuvien vedostuspalvelua, koska hän on mukana näyttelyn tuomaristossa.
  Itse täytettävän osallistumislomakkeen voit ladata ja tulostaa itsellesi tästä linkistä: http://sksl.fi/wp/wp-content/uploads/2011/10/osallistumislomake2010.pdf. Tuo se Markulle täytettynä vedosten kanssa viimeistään 4.9. Sen jälkeen vain omatoiminen ja omakustanteinen vedosten lähetys on mahdollista.

  Kameraseura kannustaa osallistumaan myös meneillään olevaan Finland Circuit 2017 -kansainväliseen valokuvanäyttelyyn, josta saadut hyväksynnät kelpaavat myös liiton arvonimiä haettaessa.
  Se toteutetaan vain digikuvilla, latausaika on jo alkanut ja päättyy 25.9.2017.
  Siellä on kolme sarjaa:

  • Avoin väri
  • Avoin mustavalko
  • Luonto

  Yleiset vuosi- ja teemanäyttelysäännöt Suomen Kameraseurojen liiton sivuilta: http://www.sksl.fi/?page_id=70

  ”Elämää 2000-luvun Suomessa” teemanäyttelyn osallistumisohjeet: http://www.kameraseura.fi/kilpailut/elamaa-2000-luvun-suomessa/

  Finland Circuit 2017 näyttelyn tiedot ja ohjeet: http://www.finlandcircuit.fi/wp-content/uploads/2017/06/9th-Finland-International-Digital-Circuit-2017.pdf

  Liiton näyttelyistä saaduilla riittävillä hyväksymispisteillä voi hakea liiton arvonimiä, ks. arvonimisäännöt: http://www.sksl.fi/?page_id=894

   

 • Tulossa: 20.8. Fotomaraton 2017 – Isosaari

  Hei maratoonarit!
  Lähtö Isosaareen laivalla on sunnuntaina 20.8 klo 9.30 Kauppatorin rannasta ja paluu klo 16.30 ellei halua jäädä yöksi (omat yöpymisvälineet). Meitä on lähdössä 45-46 hlöä, 38 aikuista ja 6 lasta. Tulkaa hyvissä ajoin kauppatorille, sillä laiva ei odottele!

  Ennen maratonia on suositeltavaa käymään vilkaisemassa Isosaaren nettisivuilta tarkemmin kohdettamme. Saarella on ravintola, saunat, hiekkarannat ja hienoja kävelyreittejä. Oppaat löytyvät omasta takaa, Olli, Juha ja Kari ovat viettäneet runsaasti aikaa saarella ja opastavat muita tarvittaessa. 

  Huomio kimppakyydeillä tulevat: Kokoontuminen Säästöpankin edessä Nummelassa klo 8.00. Paras pysäköintipaikka on kauppatorilla, sunnuntaisin se on ilmainen.

  Laivaliput maksettava viimeistään 18.8. seraavalle tilille:
  Saaja: Vihdin Kameraseura ry
  Tilinumero: FI 90 22 95 20 000 37 867
  Viite: Jäsenen nimi 

  Fotomaratonin kuvausaiheet Isosaaressa ovat:

  (Aiheet kannattaa tulostaa tai kirjoittaa paperille ja sujauttaa kamerareppuun)    

  1. Putki
  2. Kallio
  3. Tuuli
  4. Yksityiskohta
  5. Värittömyys
  6. Heijastus
  7. Polku
  8. Kaverit
  9. Vihollinen
  10. Jokeri

  Hieman tietoja ja sääntöjä kilpailusta:

  • Drone-kuvaus kielletty
  • Kisakuvia saa alkaa ottamaan vasta, kun ”jalka on rannalla”
  • Kuvausaikaa 24:00 saakka – Huom! Paluulaivalla palaavat, laiva lähtee 16:30!
  • Jokaisesta aiheesta kannattaa jättää edes häilyvästi aihetta sivuava kuva, koska jokaisesta kuvasta saa pisteitä, mutta kuvattomasta aiheesta saa nolla pistettä.

  Lisähuomiona:
  Ennen lähtöä mahdollisuus kokeilla katukuvausta kauppatorilla. Kauppatori on erinomainen paikka katukuvata, koska siellä on paljon ihmisiä ja kaikki ovat tottuneet, että turistit kuvaavat paljon eivätkä pistä sitä pahakseen. Toivottavasti mahdollisimman moni hyödyntäisi myös tätä mahdollisuutta. Voisimme katsella katukuvauksen antia myöhemmin syksyllä kerhoillassa.

 • Pöytäkilpailu 2017 ”Sumu”

  Syksyn kerhoillat aloitettiin perinteisellä pöytäkilpailulla. Pöytäkilpailussa osallistujat tuovat A4 kokoisia vedoksia annetusta aiheesta. Tällä kertaa aiheena oli ”Sumu”. Vedoksia tulikin yli 40 kappaletta ja kilpailu etenkin kärjessä oli tasaista, joskin voittaja selvisi selvällä piste-erolla. Onnea Juhalle pöytäkilpailun voitosta!

  1. Juha Ahvenharju ”Aamun hetki”
  2. Tapio Karjalainen ”Paimen”
  3. Vesa Mönkkönen ”Aamu Kivistössä”
  3. Juha Ahvenharju ”Kuvajainen”
  4. Jukka Ikäheimo ”Lokit”
  5. Heli Manninen ”Ohto”
  5. Jukka Ikäheimo ”Kevätusva merellä”
  6. Pekka Vähäsarja ”Yksinäinen”

 • Vuosikilpailun ensimmäinen osa

  Vihdin Kameraseuran  vuosikilpailun 1. osa kisataan perinteisesti vedoksilla. Aiheena on tällä kerralla ”Yllätys”. Vedoksien sisäänjättöpäivä on maanantaina 22.2.2016. Vuosikilpailussa noudatetaan normaaleja kilpailusääntöjä, jotka löytyvät täältä. Eli ei muuta kuin tulostin laulamaan!

 • Dask Dogay 2015 Turkissa

  Suomenkin FIAP-kisailijat saivat taas kutsun Turkkiin osallistumaan vuoden 2015 kansainväliseen Dask-Dogay Nature Shoot-out -kisaan. Tällä kertaa kisa järjestetään Sinopin kaupungissa Mustanmeren rannalla. Vuonna 2013 Turkin kisassa Niksarissa oli mukana myös monia vihtiläisiä ja kokemus oli hieno ja mieliinpainuva! Lisätietoja kisasta löytyy kisajärjestäjän sivuilta sekä FIAP-kisailijoiden Facebook-sivulta.

 • Kännykkäkuvakilpailu ”Minun Vihtini”

  Kerhollamme on käynnissä kaikkien aikojen ensimmäinen kännykkäkuvakilpailu, jonka aiheena on ”Minun Vihtini”. Kilpailuun hyväksytään kännykkäkameralla Vihdin alueella 12.1.2015 jälkeen otetut kuvat. Kuvia saa muokata kännykässä millä tahansa kännykälle saatavilla olevalla sovelluksella. Kisakuvat lähetetään 23.3.2015 mennessä sähköpostilla vanhaan tuttuu osoitteeseen vihdin.kameraseura@gmail.com

 • Kilpailukutsu Kolmen Kisaan

  Vihdin Kameraseura toimii vuonna 2013 Kolmen Kisan järjestäjäseurana. Kolmen Kisa on Lohjan, Karkkilan ja Vihdin kameraseurojen välinen valokuvauskilpailu, jonka aiheena tällä kerralla on ”Tarina”.  Continue reading →