Kilpailut

Kilpailut

Vihdin Kameraseura ry järjestää vuosittain jäsenistölleen kolme omaa kilpailua, joita ovat Fotomaraton, Pöytäkilpailu ja Vuosikilpailu. Lisäksi Vihdin Kameraseura ry osallistuu Kolmen Kisaan, joka järjestetään yhteistyössä Vihdin, Karkkilan ja Lohjan kameraseurojen kanssa. Kukin seura on vuorollaan vastuussa kilpailun järjestämisestä.

Edellä mainittujen kilpailujen tulosten perusteella jaetaan vuosittain Vuoden Kuvaaja –titteli kilpailuissa parhaiten menestyneelle kuvaajalle.

Kilpailujen säännöt löytyvät täältä.

 • Vuoden kuvaaja 2019

  Vuoden viimeisessä kameraseuran kerhoillassa palkittiin vuoden parhaiten seuran sisäisissä kilpailuissa sijoittuneet jäsenet. Vuoden kuvaaja titteli koostuu seuraavanlaisesti:

  1. Sijoitus Vuosikilpailun 1 ja 2 osan yhteispisteiden mukaan
  2. Sijoitus Pöytäkilpailun tulosten mukaan
  3. Sijoitus Fotomaratonin tulosten mukaan
  4. Sijoitus Kännykkäkuvakisan tulosten mukaan

  Vihdin Kameraseuran vuoden kuvaaja 2019 kilpailun sijoitukset:

  1. Henrik Sell
  2. Toni Sarin
  3. Jukka Ikäheimo / Teppo Savinen

  Oikein paljon onnea Henrik!

  Henrik Sell vastaanottamassa Vuoden kuvaaja 2019 todistusta
  Continue reading →
 • Kännykkäkuvakilpailu 2019 tulokset

  Kännykkäkuvakilpailu käytiin tänä vuonna fotosprint -tyylisesti kerhoillan aikana. Valitettavasti Suomen jääkiekko-ottelu ilmeisesti verotti osallistujamäärää melkoisesti. Tosin ei iltaan osallistuneillakaan ollut valitettavaa, kun ottelun loppuratkaisu katsottiin videotykiltä samalla, kun laskettiin kilpailun tuloksia.

  Itse kilpailu käytiin hyvässä, joskin hieman viileässä kevätsäässä Nummelan lentokentä lähimaastossa. Ennen jalkautumista äänestimme kolmesta jäsenien antamasta kuva-aiheesta. Aiheena oli ”keväinen luonto”. Kuvaus sekä jälkikäsittely täytyi tehdä mobiililaitteella määräajan sisällä ja tämän jälkeen kuvat siirrettiin kameraseuran tietokoneelle, josta ne heijastettiin videotykillä seinälle arvosteltavaksi.

  Kuvien arvostelu toteutettiin kaikkien osallistumalla arvosteluun. Arvosanat annettiin kouluarvosana-asteikolla 4-10. Jokaista kuvaa näytettiin kaksi kertaa muutama sekunti kerrallaan. Omaa kuvaansa ei saanut arvostella. Tuttuun tapaan ykkössijasta kamppailu oli tasaista, mutta voittojärjestys oli kuitenkin selkeä. Alla tulokset voittajasta kuudenteen heidän kuviensa kera.

  1. Teppo Savinen
  2. Erik Storgårds
  3. Kari Neuvonen
  4. Kari Huhtilainen
  5. Ari Lindholm
  6. Janne Merivirta
  Continue reading →
 • Vuosikilpailun 2019 ensimmäisen osan ”Tila” tulokset

  Perinteiseen tapaan Vihdin Kameraseura järjestää kuluvan vuoden aikana useamman osakilpailun seuran sisäisesti ja näiden osakilpailujen yhteistulosten mukaan valitaan vuoden kuvaaja. Vuoden 2019 kilpailu starttasi ensimmäisellä osakilpailulla, jonka aihe oli ”Tila”. Osakilpailuun osallistuttiin 2-3 kappaleella vedoksia. Näistä kahden parhaan pisteet lasketaan yhteen ja yhteispisteet ratkaisevat osakilpailuvoiton.

  Kilpailu oli taas kerran erittäin tasaväkinen ja niukkaan voittoon ylsi tällä kertaa Ville-Veikko Nissinen parhaalla teoksellaan ”Skyline chair”.

  Toisena Heli Manninen hänen parhaalla teoksellaan ”Siunattu tila”

  Alla kuusi parasta sijoitusta pisteineen:

  1. Ville-Veikko Nissinen 10- + 9- = 18,50
  2. Heli Manninen 10- + 8,5 = 18,25
  3. Jukka Ikäheimo 9,5 + 8,5 = 18,00
  4. Kari Huhtilainen 9 + 9- = 17,75
  5. Evelin Vesanen 9- + 9- = 17,50
  6. Toni Sarin 8,5 + 8,5 = 17,00
  Continue reading →
 • Huomio! Jatkoaika ViKS vuosikilpailun 1. osalle 15.2. saakka!

  Puutteellisesta tiedottamisesta johtuen sovimme eilen kameraseuran illassa, että vuosikilpailun 1. osalle on myönnetty jatkoaika osallistumiselle 15.2. saakka!

  Kyseessä on seuran jäsenille olevasta kiplailusta. Kilpailun aiheena on ”Tila” ja kuvat tulee toimittaa max. A4 -kokoisena vedoksena. Kuvat voi toimittaa Markku Kedrinille (yhteystiedot sähköpostissa kaikille jäsenille) tai Cafe Tassuun osoitteeseen Pisteenkaari 5, Nummela (Avoinna arkisin 13-18)

  Continue reading →
 • Pöytäkilpailu 2018 – Aiheena ”Kesänhetki aamulla/illalla”

  Tämänkin syksyn ensimmäisen kerhoillan yhtenä aiheena oli pöytäkilpailu. Tämän vuoden pöytäkilpailun aiheena oli ”Kesänhetki aamulla/illalla”. Voittajaksi kilpailusta selviytyi Tapio Karjalaisen hieno karhu-aiheinen kuva ”Aamun ensisäteet”

  Top5 sijoitukset:

  1. Tapio Karjalainen – Aamun ensisäteet
  2. Tapio Karjalainen – Rauhallinen ilta
  3. Kari Huhtilainen – Ilta-aurinko Larussa
  3. Henrik Sell – Aamuaurinko mökin pihalla
  5. Tapio Karjalainen – Kalastaja
  5. Toni Sarin – Peura aamuauringossa
  5. Henrik Sell – Aurinko merellä

  Continue reading →
 • Fotosprint kilpailun tulokset

  Kevään toiseksi viimeisessä kerhoillassa oli ohjelmassa Fotospring -kilpailu. Kilpailun idea on päinvastainen Fotomaratoniin nähden. Aikaa on vain n. tunti ja yksi kuva suoraan kamerasta editoimatta arvosteltavaksi. Kaikki tämä saman kerhoillan aikana. Kilpailussa ei ollut määritetty aihetta tai muitakaan lisäsääntöjä. Ainoastaan se, että kuvat otettava tuon tunnin aikana ja ilman minkäänlaista jälkikäsittelyä kuvat tulevat arvioitavaksi. Tässä tuli siis huomioida erityisen paljon rajaukseen sekä valotukseen suoraan kuvatessa, koska mitään Lightroom korjailuja ei ollut tarjolla. Kilpailijat pysyttelivätkin Nummelan lentokentän läheisyydessä ja auringon helliessä kilpailijoita jopa liikaakin aiheuttaen todella kovat kontrastit. Kisatunnin jälkeen kaikki palasivat takaisin ja kuvia siirrettiin kahvitauon aikana koneelle ja tämän jälkeen alkoi kuvien katselu sekä tuomarointi. Tuomareina toimi kaksi kilpailun ulkopuolelle jäänyttä jäsentä ja kuvat arvosteltiin 5-10 arvosanoin. 

  Kilpailu oli erittäin tasainen! Kolmanneksi parhaat pisteet, eli 17 pistettä sai kolme eri kuvaa ja samoin toiseksi parhaat pisteet, eli 18 pistettä sai kolme eri kuvaa. Voittajakuva sai 19 pistettä.

  Sija 1. 19 pistettä: Ville-Veikko Nissinen
  Sija 2. 18 pistettä: Merja Helander, Risto Jokinen ja Soli Wallenius
  Sija 3. 17 pistettä: Ari Lindholm, Kari Huhtilainen ja Toni Sarin

  Continue reading →
 • Kännykkävideokisan voittaja

  Aiemmin keväällä kameraseuran illassa oli kännykkävalokuvaukselle jatkona esitys kännykästä videokamera käytössä. Esityksen lopuksi järjestimme kännyvideokilpailun minkä sääntöinä oli ainoastaan, että video tulee olla otettu ja mahdollisesti editoitu pelkästään kännykällä ja maksimipituus saa olla 20 sekuntia. Valitettavasti videokuvaus ei kirvoittanut seuran jäseniä ottamaan Hollywood-tason videoita ja kisaan osallistui ainoastaan kaksi videoteosta.

  Voittajaksi valikoitui Mikko Meriluodon teos ”Kuravettä”. Onnea Mikolle!

  Kuravettä (lataa video klikkaamalla linkkiä)

  Continue reading →
 • Kännykkäkuvakilpailun tulokset

  Kännykkäkuvakilpailun tuomarointi toteutettiin kokeilumielessä ryhmäarvostelulla. Jokainen paikallaoleva sai osallistua arviointiin. Arviointi tapahtui antamalla arvosanoja väliltä 5-10 ja puolikkaat pisteet hyväksyttiin myös. Kilpailun jälkeen jokaisen kuvan pisteet laskettiin yhteen sekä pisteiden keskiarvo. Kilpailun voitosta käytiin erittäin erittäin tiukka taistelu ja voitto meni tällä kertaa Jenni Liukkoselle niukalla puolen pisteen erolla! Onnea Jenni!

  Nimi – Yhteispisteet – Keskiarvo

  1. Jenni Liukkonen – 224,5 . – 8.0
  2. Merja Helander 224 p. – 8.0
  3. Heli Manninen 220 p. – 7.9
  4. Ari Lindholm 217,5 p – 7.8
  5. Maija Partanen 213 p. – 7.6
  6. Soli Wallenius 210 p. – 7.5

  Continue reading →
 • Vuosikilpailun 1. osan tulokset – ”Aito” (vedos)

  Vuotuinen kameraseuran vuosikilpailu on ollut käynnissä vuoden vaihteesta saakka ja maanantaina 26.3. saimme ensimmäisen osan tulokset. Vuosikilpailun 1. osan aiheena oli ”Aito” ja kilpailusuoritteet tuli toimittaa vedoksina. Tuomarina toimi Turun Kamerat ry:n Matti J Niemi. Hänen arvostelunsa olivat erittäin hyviä ja jokainen sai kuvastaan kehittävän palautteen, niin itse kuvan kuin vedoksen osalta. Jos vedoksen laatu oli huono, niin tämä vähensi pisteiden kokonaismäärää – tämä on tärkeää huomioida lähettäessä vedoksia suurempiin kilpailuihin.

  Tulokset jakautuivat kahteen eri sarjaan, A- ja B-sarjaan. A-sarjaan kuuluvat ne jäsenet joilla on vähintään yksi hyväksyntä kotimaisista tai kansainvälisistä näyttelyistä. B-sarjaan kuuluvat ne jäsenet joilla ei kyseisiä hyväksyntöjä vielä ole. Vihdin Kameraseurassa on erittäin paljon aktiivisia kilpailuihin osallistuvia jäseniä, koska B-sarjassa osallistujamäärä jäi lopulta hyvin pieneksi. HUOM! Mikäli B-sarjassa kilpaileva kuvaaja haluaa osallistua A-sarjaan kilpailujen osalta, niin tästä tulee ilmoittaa näyttelysihteeri Markku Kedrinille – tämä koskee myös tulevia kilpailuja.

  Kilpailuun osallistuttiin kolmella eri kuvalla ja näistä kahden parhaan yhteispisteet muodostivat lopullisen kilpailupistemäärän. Vuosikilpailun ensimmäisen osan A-sarjan voittajaksi nousikin B-sarjasta siirron A-sarjaan halunnut Heli Manninen. Heliltä kysyttiin ennen tulosiltaa hänen mielipiteensä kummassa sarjassa hän haluaa kilpailla ja Heli ilmoittikin haluavansa kisata A-sarjassa. B-sarjan jaetulle ensimmäiselle sijalle tulivat identtisillä kuvapisteillä Henrik Sell sekä Seppo Hanhikorpi.

  Onnea Heli, Henrik ja Seppo!

  Tulokset pisteytettynä sekä neljä parasta yksittäispisteitä saanutta kuvaa:

  Sarja A tulokset:

  1. Heli Manninen 9.00 + 8.75 = 17.75 p
  2. Tapio Karjalainen 9.25 + 8.25 = 17.50 p
  3. Evelin Vesanen 8.75 + 8.00 = 16.75 p
  4. Paavo Hacklin 8.25 + 7.75 = 16.00 p
  Soli Wallenius 8.25 + 7.75 = 16.00 p
  5. Ari Lindholm 8.25 + 7.75 = 15.50 p
  6. Jorma Ojama 7.75 + 7.25 = 15.00 p
  Olli Pakalén 7.75 + 7.25 = 15.00 p
  Pekka Vähäsarja 8.25 + 6.75 = 15.00 p

  Sarja B tulokset:
  1. Henrik Sell 7.00 + 6.75 = 13.75 p
  Seppo Hanhikorpi 7.00 + 6.75 = 13.75 p
  2. Anja Salminen 6.00 + 5.75 = 11.75 p

  Continue reading →
 • Kännykkäkuvauskilpailu!

  Hei Vihdin Kameraseuralaiset!

  Edellisessä Kameraseuran illassa oli Ville-Veikko Nissisen sekä Mikko Meriluodon esitys kännykän mahdollisuuksista valokuvauksessa. Esityksen lopuksi julkaistiin myös kilpailu! Säännöt ovat: Kuvaus sekä kuvankäsittely saa tapahtua ainoastaan kännykällä / tabletilla. Ei tietokoneella käsiteltyjä kuvia! Tällä kertaa vain yksi kuva per osallistuja! Lähetä kuvasi perinteiseen tapaan sähköpostilla seuran kuvaosoitteeseen 25.3.2018 mennessä.

  Kokeilemme myös uudenlaista tuomarointia tämän kilpailun kuvien osalta – kaikki seuraavassa Kameraseuran illassa paikalla olevat ovat tuomareita. Teemme suljetun äänestyksen missä jokainen antaa nimettömänä arvosanan per kuva ja tulokset julkaistaan sitä seuraavassa Kameraseuran illassa. Tämän vuoksi kuvamäärä pyritään näin ensimmäisellä kerralla pitämään alhaisena, että saamme yhteisäänestyksen onnistumaan kerhoillan aikana.

  Nyt kännykän suljin laulamaan ja kuvia ottamaan! Tervetuloa katsomaan kilpailun satoa maanantaina 26.3.2018 Air Hotellille.

  Säännöt lyhyesti:

  1. Yksi kuva per kilpailija
  2. Vain kännykkä / tabletti kuvat
  3. Kuvankäsittely sallittu vain kännykällä / tabletilla
  Continue reading →