Kilpailut ja säännöt

Kilpailut ja säännöt

Vihdin Kameraseuran kuvakilpailujen säännöt 1.1.2023 alkaen

Vihdin kameraseura järjestää seuran sisäisiä kilpailuja. Kilpailuihin osallistuvat kuvat pisteytetään, ja kuvat laitetaan paremmuusjärjestykseen. Vuoden lopussa kilpailuissa parhaiten menestynyt kuvaaja saa seuran Vuoden kuvaaja-tittelin. Menestykseen vaikuttaa myös kameraseuran kerhoilloissa valittavat puolen kuun kuvat.

Kilpailut

Vihdin kameraseuralla on seuraava kilpailut kalenterivuoden aikana (tammikuu – joulukuu).

1.KevätkilpailuDigikuvilla, 3 kuvaa/kilpailija
2.KännykkäkuvakisaDigikuvilla, 1 kuva/kilpailija
3.KesäkilpailuDigikuvilla, 3 kuvaa/kilpailija
4.FotomaratonDigikuvilla, 10 eri aihetta, 1 kuva/aihe
5.SyyskilpailuDigikuvilla, 3 kuvaa/kilpailija

Osallistuminen

Seuran kilpailuihin saavat osallistua vain jäsenmaksunsa maksaneet Vihdin kameraseuran jäsenet. Osallistuminen tapahtuu lähettämällä, tai lataamalla kuvat määriteltyyn paikkaan. Kilpailukuvien tulee olla kuvaajan itsensä ottamia.

Kilpailuun ei voi osallistua kuvalla, joka on aikaisemmissa kerhon kilpailuissa sijoittunut kolmen parhaan joukkoon. Puolen kuun kuvalla ja teemakuvalla saa osallistua kilpailuihin.

Tuomarointi

Tärkeimmissä seuran kilpailuissa, kuten kevät- ja syyskilpailu, pyritään löytämään seuran ulkopuolinen taho tuomaroimaan kuvat. Kuvat toimitetaan tuomarin arvioitavaksi, ja tuomari toimittaa kuvien arvostelupisteet.

Kännykkäkuvakisan ja kesäkilpailun tuomaroivat kerhoillassa paikalla olevat jäsenet.

Kilpailujen aiheet

Kerhon hallitus asettaa aiheet ja ajankohdat kilpailuille.

Pistelasku

Kilpailuun osallistuneet kuvat arvostellaan pistein 4-10. Jokaiselle kuvalle annetaan pisteet.

Kilpailuissa, joihin saa osallistua useammalla kuvalla, jokainen kuva arvostellaan erikseen ja ne huomioidaan erillisinä teoksina. Kilpailun parhaimistoon voi tulla useampi kuva samalta kilpailijalta, joka voi siten saada useammasta kuvasta pisteitä vuoden kuvaaja kisaan.

Fotomaratonissa on 10 aihetta, ja jokaiseen saa osallistua yhdellä kuvalla. Kuvat arvioidaan, ja kaikkien kuvien pisteet lasketaan yhteen. Fotomaratonin voittaja on se, joka saa 10 aiheesta eniten pisteitä. Jos kilpailija ei toimita johonkin aiheeseen kuvaa, hän saa siitä nolla pistettä.

Vuoden kuvaajan pistelasku

Jokaisesta osakilpailusta pisteitä jaetaan kymmenelle (10) parhaalle kuvalle siten että paras saa 10 pistettä, ja kymmenes saa 1 pisteen. Kerhoilloissa valittavasta puolenkuun kuvasta saa yhden pisteen Vuoden kuvaaja- kisaan. Puolen kuun kuvista voi kuvaaja vuoden aikana saada maksimissaan 6 pistettä. Vuoden kuvaaja on se, joka vuoden aikana saa eniten pisteitä osakilpailuista ja puolenkuun kuvista yhteensä.

Mikäli osakilpailun pisteet menevät tasan, saavat kaikki kyseisen sijan jakaneet kilpailijat saman pistemäärän. Jos esimerkiksi kaksi kilpailijaa jakaa ensimmäisen sijan, saavat he kumpikin kymmenen pistettä. Toista sijaa ei jaeta, vaan kolmanneksi eniten arvostelupisteitä saanut saa kahdeksan pistettä, kuten normaalisti.

Vuoden kuvaaja julkistetaan vuoden viimeisessä kerhoillassa.

Lisäsäännöt eri kilpailuihin

Fotomaraton

Kilpailun aiheet julkistetaan kilpailua edeltävänä päivänä. Kilpailulle on määrätty tietty paikka. Kuvat pitää ottaa tästä paikasta. Kuvaajille annetaan 9 aihetta ja vapaavalintainen jokeri-tehtävä. Kilpailuaika on annettuna päivänä 09:00 – 24:00 ellei muuta sovita. Kaikki kilpailuun osallistuvat kuvat tulee ottaa annettuna aikana. Kuvat toimitetaan 2 päivän kuluessa tapahtumasta. Kuvat nimetään aihe_kuvaajannimi.jpg.

Mikäli kilpailun yhteispisteet menevät tasan kahden tai useamman kisaajan kesken, järjestyksen ratkaisevat tasapisteissä olleiden kilpailijoiden yksittäisten kuvien saamat aihekohtaiset korkeimmat arvosanat. Mikäli nämäkin menevät tasan, järjestyksen ratkaisee yksittäisten kuvien saamat toiseksi korkeimmat arvosanat jne. Kaikkien kuvien arvosanojen mennessä tasan palkinto/palkinnot jaetaan.

Kännykkäkuvakisa

Kilpailun aihe annetaan edellisen vuorokauden aikana, kuvaus ja jälkikäsittely tulee tehdä mobiililaitteella (kännykkä, tabletti). Yksi kuva per kuvaaja. Kuvausaika on 1 tunti ja kuvat ladataan määriteltyyn paikkaan tuomarointia varten. Kuvat arvostellaan kerhoillassa samana iltana ja kerhoiltaan osallistujat suorittavat arvostelut seuraavasti: jokainen antaa kolmelle parhaalle kuvalle pisteet 1-3 (paras kuva 3 pistettä). Kuville annetut pisteet summataan ja eniten pisteitä saanut kuva on voittaja. Kymmenen parasta kuvaa/kuvaajaa saa pisteitä vuoden kuvaaja kilpailuun.

Kesäkilpailu

Kesäkilpailussa kuvat arvostellaan kerhoillassa jäsenten toimesta. Ääniä annetaan siten että parhaalle kuvalle annetaan 3 pistettä, toiselle 2 pistettä ja kolmannelle 1 pistettä. Eniten ääniä saanut kuva on kesäkilpailun voittaja. Kymmenen parasta kuvaa/kuvaajaa saa pisteitä vuoden kuvaaja kilpailuun.

Kuvien tekniset vaatimukset

Kilpailukuvat ovat digikuvia. Kännykkäkisaa lukuunottamatta kuvat ovat kooltaan enintään Full HD kokoa (Pitkä sivu max 1920 pikseliä). Kuvien talletus formaatti on jpeg ja tiedostokoon maksimi on 2 Mt.

Kuvatiedostot nimetään seuraavasti: kuvannimi_etunimisukunimi.jpg. Kilpailusihteeri anonymisoi kuvien nimet tuomarointia varten.