Tapahtumat ja näyttelyt

Tapahtumat ja näyttelyt

 • Kilpailukuvien lähetys- sekä kuvat.fi -palvelut tulossa käyttöön

  Hei kaikki kameraseuran jäsenet!

  Olemme ottamassa uusia digitaalisia palveluja käyttöön helpottaaksemme sekä parantaaksemme varmuutta kuvien toimituksen osalta, samalla vähentääksemme ylläpitäjien työmäärää. Tarkoituksena on päästä eroon sähköpostilla lähetetyistä kuvista kokonaan. Sähköposti teettää erityisen paljon manuaalista ylläpitotyötä sekä silloin tällöin erilaisista teknisistä syistä yksittäisiä kuvia ei saavu lainkaan perille ja näin ollen huonoimmassa tapauksessa kuvat eivät päädy lainkaan kilpailuun tai näyttelyyn.

  Tarkemmat ohjeet kameraseuran jäsenille tulee loppuvuoden aikana molempien palvelujen käytöstä, mutta alla lyhyt kuvaus kuinka palvelut toimivat.

  Kilpailukuvien lähetyspalvelu perustuu seuramme kotisivuilla toimivaan lähetyssivuun. Sivulle kirjaudutaan salasanalla estääksemme ulkopuolisten osallistumista / väärinkäyttöä. Alasveto valikosta valitaan kilpailu mihin olet osallistumassa ja tämän jälkeen valitaan tietokoneelta haluttu kuva lähetystä varten ja painetaan ”Lähetä kuva” -nappia. Ei muuta! Helppoa! Kilpailukuvia ei näe kukaan muu etukäteen kuin kilpailuvastaava.

  Kuvat.fi -palvelu on otettu käyttöön saadaksemme seuran kuvat paremmin esille ja pystymme lisäämään entistä enemmän kuvia kilpailuista ja tapahtumista, koska käytössämme on 100 kertaa enemmän tilaa kuvien tallennukseen kuin aiemmin. Toinen suuri syy palvelulle on, että seuran jäsenet pystyvät itse lisäämään kuviaan seurailtojen kuvakatseluihin tai esim. näyttelyitä varten kuvat.fi palveluun. Kameraseuran jäsenet tulevat saamaan linkin kuvat.fi palveluun minne he voivat suoraan lisätä omia kuviaan.

  Voimme kerhoilloissa sopia kuinka julkisia osa kuvakansioista on, eli esimerkiksi haluammeko näyttää koko maailmalle kerhoiltojemme kuvia, vai pidetäänkö ne kuvat vain seuran jäsenille näkyvissä ja illan paras kuva menee näkyville Puolenkuun kuvat -albumiin koko maailmalle.

  Jotta palvelut pystytään pitämään erittäin helppokäyttöisenä ja tietoturvallisena, ilman huolta väärinkäytöstä, on erittäin tärkeää, ettei palveluiden linkkejä ja salasanoja anneta ulkopuolisille.

  Voit käydä jo nyt katsomassa osaa kuvista mitä kuvat.fi -palveluun on laitettu näkyville osoitteessa:
  https://vihdinkameraseura.kuvat.fi

  Continue reading →
 • Vuosinäyttely esillä Nummelan kirjastossa 2-31.12.2019
  ”Mother and calf side by side”, Hendro Hioe, Indonesia

  Uusi huikean hieno vuosinäyttely on esillä Nummelan Kirjastossa. Seuramme jäsenten kuvat ovat esillä lasivitriineissä.

  Lisäksi aulassa on esillä vedoksina kansainvälisen Finland Circuit 2019 Vihti Salon -osakilpailun parhaita kuvia. Aulan näyttölaitteella pyörii osakilpailun kaikki palkitut kuvat. Kilpailuun osallistui 3267 valokuvaa 42 maasta ja kuvaajia oli kaikkiaan 326.

  Continue reading →
 • Vihdin Kameraseuran vuosinäyttely Nummelan kirjastossa

  Vihdin Kameraseuran vuosinäyttely on pystytetty Vihdin pääkirjastoon Nummelaan. Näyttely on avoinna joulukuun loppuun saakka. Tervetuloa tutustumaan, vaikka kaverien kanssa! Näyttelyssä 35 kuvaa, yksi jokaiselta kuvaajalta. Kiitos kaikille kuviaan lähettäneille!

  Näyttelyjulistekuva Toni Sarin, Design Markku Kedrin

  Continue reading →
 • Valokuvaajien silmin: Karting SMJ -osakilpailu Nummela 12.8.2017

  Vihdin Nummelassa järjestettiin Kartingin junioreiden SM-osakilpailut kattaen useat eri ikäluokat ja sarjat. Jannen ehdotuksesta päätimme selvittää pääsisimmekö kuvaamaan paikan päälle osakilpailua sekä varikkotunnelmia. Tuumasta toimeen! Kysyimme Kameraseuran puheenjohtajalta, Tapio Karjalaiselta, lupaa voimmeko edustaa Vihdin Kameraseuraa kun esittäydymme Vihdin Urheiluautoilijoiden edustajille. Tapio antoi ilomielin luvan tähän. Tarkoituksenamme olisi dokumentoida tapahtumaa Vihdin moottoriurheilun osalta ja saada näin kuvamateriaalia Vihdin historiaa varten.

  Lähestyimme Vihdin Urheiluautoilijoita aluksi sähköpostitse ja parin sähköpostin vaihdon jälkeen sovimme, että tulemme käymään Nummelan karting-radalla reilusti ennen kisoja sopimassa kuvaamisesta. Kävimmekin melko pian sopimisen jälkeen radalla ja saimme henkilökohtaisen opastuksen rataan, radan historiaan ja tulevaisuuden näkymiin. Samalla kävimme läpi turvallisuusasioita ja muuta kuvaukseen liittyvää.

  no images were found

  Kisapäivän aamuna suuntasimme taas Nummelaan rata-alueelle ja paikan päälle päästyämme kävelimme parc fermé:n läpi missä oli vielä aamuinen tunnelma eikä havaittavissa ollut vielä kovinkaan paljon ihmisiä, mutta päästyämme radan läheisyyteen kisatoimiston luo, niin siellä oli jo valmistelut täydessä käynnissä kilpailijoiden ja ratahenkilökunnan osalta. Kuljettajien kokous oli juuri päättymässä jossa käytiin läpi kisaan liittyviä asioita ja turvallisuusasiat. Tämän jälkeen ratahenkilöstölle pidettiin läpikäynti päivän tapahtumista, liputussäännöistä, lippupisteistä, turvallisuudesta ja kuinka toimia jos kilpailijoille käy jotain. Ohjeistus oli selkeää ja perinpohjaista – ammattimaisuus tuli selkeästi esille kisojen vetäjäorganisaatiosta ja oli mukava nähdä paljon nuoria mukana lippupisteillä. Läpikäynnin jälkeen esittelimme nopeasti ratahenkilökunnalle itsemme ja ilmoitimme, että olemme kuvaamassa lauantain kisat ja olemme sopineet järjestäjien kanssa, että voimme liikkua rata-alueella turvallisuusmääräyksiä noudattaen omalla vastuulla – näin kaikki lippupisteet tiesivät, että meillä on lupa olla joka paikassa radalla. Toki meille annettiin turvaliivit ja niitä pidimmekin koko päivän aina kun radalla oli yhtäkään autoa. Eikä aikaakaan lippumiesten mentyä omille lippupisteilleen, kun ensimmäiset ajajat olivat lämmittelemässä radalla ja siitä alkoikin meidän päivän urakka. Ennen radalle siirtymistä kävimme kuitenkin hieman kuvaamassa kilpailijoiden tunnelmia varikkoteltta-alueella ja siitä siirryimme pian rata-alueen laitaan.

  no images were found

  Moottoriurheilukilpailuja valokuvaavana tahona on pakko mainita heti parhaat ja huonot puolet. Ehdottomasti paras puoli kuvaajana on se, että sinulla on käytännössä rajaton pääsy mihin tahansa alueelle kisan aikana. Parhaimmillaan etäisyys radalla kilpaileviin oli pari metriä – toki turvallisuus kokoajan huomioiden. Huonoin puoli on taas siinä, että et pysty seuraamaan mitä kisassa tapahtuu, kun keskityt vain kuvaamaan kuskeja. Vain muutaman kisalähdön pystyi seuraamaan kuskien järjestyksen osalta ja nekin lähdöt olivat niitä missä osallistujamäärä oli pienempi.

  Aloitimme kuvaamisen varikon sisäänajoreitin vierestä ja siitä pikkuhiljaa siirryimme radan kulkusuunnan mukaisesti eteenpäin lähtöjen välisenä aikana. Tällöin oli turvallisin aika vaihtaa kuvauspaikkaa. Yhden kerran päivän aikana jouduimme vaihtamaan kuvauspaikkaa kesken kisalähdön. Kyseessä oli harvalukuisempi luokka ja meillä oli hyvin aikaa juosta radan yli viimeisenä ajavan jälkeen ennen kuin ensimmäisenä ajanut tuli uudelleen samaan paikkaan. Tästäkin ilmoitimme ratahenkilökunnalle, että he eivät säikähdä siirtymistämme. Asiallisesti käyttäytymällä varmistamme sen, että tulevaisuudessakin pääsemme kuvaamaan näitä tapahtumia uudelleen.

  no images were found

  Itse kisojen kuvaaminen oli erittäin mielenkiintoista ja opettavaista. Vaikka molemmilla on aiempaakin moottoriurheilukuvaustaustaa enemmän ja vähemmän, niin silti päivä toi uutta oppia kuvaamisesta. Päivän aikana löysimme juuri kartingiin sopivat asetukset kameroihin ja molemmat huomasimme samoja haasteita kisaajien kuvaamisesta. Tietoa jakamalla kumpikin kuvaaja oppi taas jotain uutta niin kameralaitteistostaan kuin kuvaamistekniikoista. Valokuvaus on juuri tämän vuoksi hieno harrastus, että aina löytyy uutta opittavaa ja aina tulee niitä onnistumisen tunteita kun oppii jotain uutta.

  Päivä oli erittäin kuuma ja paikkapaikoin tuntui, että ilma vain seisoi paikoillaan kuumana ja painostavana. Ilma enteili ukkosta ja sadetta. Onneksemme ainoa vähän kovempi sadekuuro sattui toisella pidemmällä ajotauolla jolloin olimme kisatoimiston kahvilan läheisyydessä ja säästyimme kastumiselta. Vaikka kävelimme radan ympäri ainoastaan kerran, niin viimeiset kisalähdöt tuli kyllä kuvattua jakkaralla istuen, mikä toisaalta antoi paremman kuvakulman kisaajiin nähden ja illalla tiesi olleensa kuvaamassa koko päivän. Päivällä tuli todettua myös se, ettei aurinkorasvan laitto aamulla ollut yhtään ylilyönti, sillä molemmat olisi kyllä kärähdetty, kun koko päivä oltiin ilman minkäänlaista varjopaikkaa.

  no images were found

  Vaikka reissu oli raskas, niin silti päivä oli erittäin onnistunut ja hauska. Yksin kuvaaminen olisi varmasti tylsää, mutta kaverin kanssa päivän jaksoi hienosti! Kuvia tuli yhteensä reilu 2000, joten niiden läpikäynnissä oli omat haasteensa. Vaikka kuvia tuli paljon, niin päätimme, että pyrimme laittamaan jokaisesta vain n. yhden kuvan ettei galleriaa paisuteta mahdottoman suureksi.

  Huomio! Kuvia saa käyttää vain henkilökohtaisiin tarkoituksiin – esim. tallentaa itselleen tai lisätä omille Facebook sivuille. Markkinointitarkoituksiin kuvia ei saa käyttää! Kuvia ei myöskään saa muokata millään tavalla. Esimerkiksi kuvan leikkaaminen / rajaaminen (vesileiman poisto esim.) tai  Instagramin filttereiden käyttö on kuvan muokkaamista.

  Kuvat löytyvät alla olevista linkeistä gallerioista:

  Yleiskuvia kisapaikalta

  Kisakuvat – Ville-Veikko Nissinen

  Kisakuvat – Janne Merivirta

  Continue reading →
 • Markku Kedrinin ”Ikuistettuja Hetkiä” -valokuvanäyttely 1-30.9.2017
 • Vuosinäyttely Nummelan kirjastossa

  Solveig Wallenius: Sukupolvet
  Solveig Wallenius: Sukupolvet

  Vihdin Kameraseuran vuosinäyttely 2016 on esillä Vihdin pääkirjastossa Nummelassa joulukuun ajan. Nähtävillä on seuran omissa kilpailuissa sekä kansainvälisissä näyttelyissä menestyneitä kuvia.

  Continue reading →
 • SKsL:n vuosinäyttely 2015 Vihdissä

  Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttely järjestetään 11.4. – 30.4.2015 Vihdin pääkirjastossa Nummelassa osoitteessa Pisteenkaari 9, 03100 Nummela.

  Näyttelyyn toivotaan kuvaajien parhaimmiksi katsomiaan kuvia. Vuosinäyttely on aiheeltaan vapaa. Näyttelyssä noudatetaan SKsL:n vuosinäyttelysääntöjä.

  Digitaaliset kuvat lähetetään 2.1. – 31.1.2015 välisenä aikana SKsL:n kuvienlähetysjärjestelmän kautta, jonka osoite on http://vitka.sksl.fi/upload/.

  Vedokset toimitetaan samoin 2.1. – 31.1.2015 (postileima) välisenä aikana osoitteeseen: Markku Kedrin, Vihdintie 1b B 22, 03100 Nummela.

  Kuvamaksu on neljä (4) euroa/teos. Näyttelyn avajaispäivänä 11.4.2015 alle 30-vuotiailta henkilöiltä kuvamaksu on kaksi (2) euroa/teos. Kuvamaksut maksetaan tilille FI90 2295 2000 0378 67, saajaksi merkitään Vihdin Kameraseura. Viestikenttään lisätään seuraavat tiedot: Kuvaajan nimi, teosten määrä ja nuorille (alle 30v) lisäksi tieto, että on nuorisokuvaaja.

  Tarkemmat tiedot löytyvät täältä: Vuosinäyttely 2015 Vihdissä

  Continue reading →
 • 6th International Finland Digital Circuit ja Vuoden menestyneimmät kuvat

  Suomen Kameraseurojen Liitto ry järjestää vuosittain kansainvälisen digitaalikuvien kiertonäyttelyn Finland International Digital Circuitin yhdessä 3-5 jäsenseuran kanssa. Kiertonäyttely on järjestetty vuodesta 2009 lähtien ja tänä vuonna mukana oli myös Vihdin kameraseura ry. Sarjoja oli kolme: Mustavalkoiset, värilliset ja matkakuvat. Vihdin osakilpailussa palkitut kuvat on nähtävissä vuoden loppuun saakka Nummelan kirjastossa, jossa kuvat pyörivät tauotta seuran uudella 55″ kuvaruudulla. Voittajakuvat löytyvät myös täältä.

  Vihdin kameraseuran oma vuosinäyttely ”vuoden menestyneimmät kuvat” on sekin nähtävillä Nummelan kirjastossa vuoden loppuun asti. Tule katsomaan upeita kuvia meiltä ja maailmalta!

  Continue reading →
 • Vihdin kameraseuran näyttely ”Vuoden 2013 menestyneimmät kuvat”

  Vihdin kameraseuran näyttely ”Vuoden 2013 menestyneimmät kuvat” on kiertänyt Nummelan ja Lohjan kirjastojen kautta ja saapuu maaliskuussa Karkkilaan, missä se on nähtävissä Kirjastogalleriassa 3.-27.3.2014. Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina.

  Continue reading →
 • Kamera tutuksi –kurssi

  Haluatko oppia käyttämään kameraasi nykyistä paremmin ja monipuolisemmin?

  Vihdin Kameraseura järjestää kahden illan mittaisen peruskurssin, jonka tavoitteena on auttaa Sinua ymmärtämään kameraasi nykyistä paremmin.

  Su 13.1.2013 klo 16:00-20:00, Nummela
  Su 20.1.2013 klo 16:00-20:00, Nummela

  Kurssi on tarkoitettu kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille.

  Continue reading →