SKsL:n vuosinäyttely 2015

SKsL:n vuosinäyttely 2015

 • TUNTEET – Valokuvanäyttely, Merja Helander 8.11. – 6.12. – MinkArt Ikkunagalleria, Niuhalanraitti 23, Vihti

  Näyttelystä

  Kuvaan suurella sydämellä henkilökuvia, potretteja, perheitä, lapsia ja eläimiä. Valokuvaaminen on minulle tapa ilmaista itseäni, huutaa huutoni, nauraa, nauttia, iloita ja nähdä ihmisissä se kaikki hyvä ja syvä, ilot ja surut ja onnenjyvät.

  Näistä asioista olen koostanut tämän valokuvanäyttelyni; tunteet.

  Merja Helander

  Synnyin Mikkelissä kasvoin Helsingissä sekä perustin perheen Espoossa. Vaihdoin korkkarit kumppareihin 2012, kun muutimme Vihtiin. Täällä on hyvä hengittää ja elää omaa elämää. Suurin rakkauteni on perheeni, lapset, aviomies, vanhempani ja Terapiakoira Taateli sekä muut eläinystävämme.

  Elämä yllättää ja joskus pelottava muutos voi kääntyä ihmeeksi, iloksi ja onneksi. Perheeseemme syntyi erityinen ja olen hänen omaishoitajansa. Hänen kauttaan aloitin valokuvaamisen noin 5 vuotta sitten. Halusin onnistua yhdessä valokuvassa, joka kuvastaisi hänen herkkyyttään ja kauneuttaan. Aitoa elämäniloa ja tapaa elää hetkessä.

  Kuvaaminen veikin mukanaan. Se oli hyvin terapeuttista itselleni kuin kameran eteen tulleille malleille. Intohimoni valokuvaamiseen vain kasvoi. Myin moottoripyöräni ja ostin niillä rahoilla järjestelmäkameran. Halusin oppia enemmän ja hakeuduin Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymään Kälviälle, opiskelemaan valokuvauksen perusteita. Koulutus kesti vuoden ja jatkoin toisen vuoden ammattivalokuvauksen perusteiden parissa, jonka jälkeen jatkoin Media-alan ammattitutkintoa pääaineena valokuvaus.

  Toimin taidevalokuvauksen ohella mainosvalokuvaajana. Kuvaan mainoksia suomalaiselle teetehtaalle. Aiemmin olen toiminut visualistina sisustuksen ja somistuksen parissa.

  Instagram: @merjahelanderphotography

  Continue reading →
 • Puolenkuun kuva: Vihdin kirkko aamusumussa

  15.11.2021 Ari Lindholm – Vihdin kirkko aamusumussa

  Continue reading →
 • Puolenkuun kuva: Linnut ovat lähteneet

  1.11.2021 Toni Sarin – Linnut ovat lähteneet

  Continue reading →
 • Lightroom Classic koulutus

  Tänään 1.11.2021 pidettiin kerhoillassa Lightroom Classic koulutus. Rajallisen ajan vuoksi koulutus oli nopeaan tahtiin läpikäynti Lightroomin perustyökaluista ja toiminnallisuuksista. Samoin käytiin hieman läpi mitä eroa on Lightroomilla ja Photoshopilla, sekä katsottiin mitä uutta juuri lokakuun lopussa julkaistussa Lightroom Classic v11:ssa tuli.

  Täältä voit ladata koulutusmateriaalin PDF tiedostona: Lataa tästä!

  Continue reading →
 • Puolenkuun kuvia

  18.10.2021 – Jukka Ikäheimo: Sumu

  4.10.2021 – Kari Sundgvist – Luutalampi

  20.9.2021 – 5

  Continue reading →
 • Jukka Hernetkoski – Kuvien pinoaminen

  Kuvien pinoaminen

  Miksi?

  Itse pinoan kuvia siksi, että saan laajennettua yksittäisen (makro)kuvan hyvinkin kapeaa syväterävyysaluetta. Toimii staattisten kohteiden kanssa, liikkuvien kohteiden kanssa voi tulla haasteita?  Osassa kameroista taitaa olla pinoaminen jo itsessään mukana (Olympus, Panasonic, muut?). Pinoamista voi tehdä myös muiden syiden vuoksi, esim.  – tähtikuvauksessa. Kun halutaan vahvistaa tiettyjä osa-alueita (tähdet) ja heikentää toisia (kohina). Osaavammat kertovat tästä sitten toisella kertaa enemmän?

  Miten?

  • Kameran asetukset: M, manuaali tarkennus, mielellään jalustalla.
  • Aseta tarkennus siihen kohtaan mitä haluat tuoda kuvassa ilmi ja ota kuva. Seuraavassa kuvassa siirrä tarkennusta hieman edellistä kauemmas/lähemmäs, riippuen siitä mitä haluat tuoda kuvassa esille. Jne.

   Tarkennuksen siirto voidaan tehdä koskematta kameraan tai sen asetuksiin esim. liukukiskoilla tai (kuten allekirjoittanut tekee) siirtämällä tarkennusta kameran kautta.
  • Jälkikäsittely (oma työnkulkuni):
   • Kuvat Lightroomiin (tarpeen mukaan perusmuokkaukset yhteen kuvaan ja niiden kopiointi sarjan muihin kuviin)
   • Valitse kuvat, Edit In > Open as Layers in Photoshop
   • Auto-align Layers
   • Edit > Auto-Blend Layers
    • Valitse Stack Images.
    • Valitse Seamless Tones and Colors
    • Valitse Content-Aware Fill Transparent Areas ja klikkaa OK.
  • Menee hetki ja tuloksena on kuva, jossa em. tasot on yhdistetty yhdeksi kuvaksi, jonka terävyysalue on (toivon) mukaan riittävän laaja.
  Esimerkki kuva1
  Esimerkki kuva2
  Esimerkki kuva3
  Esimerkki kuva4
  Esimerkki kuva5
  Esimerkki kuva11
  Pinottu lopputulos

  Continue reading →
 • Ongelmia kotisivuilla (korjattu)

  Hei Vihdin Kameraseuran jäsenet! Valitettavasti kohtasimme teknisiä haasteita kotisivuillamme ja tästä syystä jouduimme palauttamaan sivut elokuun tilanteeseen varmuuskopioon. Tästä syystä ilmeisesti kaksi artikkelia katosi. Sivut toimivat nyt normaalisti ja toivotaan, ettei vastaavia haasteita enää ilmene.

  Continue reading →
 • Syksyn 2021 ohjelma julkaistu

  Hei kaikki kameraseuran jäsenet! Syksyn ohjelma on julkaistu nettisivuillamme. Vallitsevan Covid-19 tilanteen vuoksi aloitamme syyskauden etänä Teams sovellusta käyttäen. Tarkoitus on kuitenkin mahdollisuuksien mukaan pitää perinteisiä kerhoiltoja kerhotiloissa. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia ja näistä toki ilmoitetaan kaikille, jos muutoksia tulee.

  Vihdin Kameraseura – Syksy 2021 ohjelma

  Continue reading →
 • Kevään viimeiset puolenkuun kuvat

  24.5.2021 – Ari Lindholm: Etana näytä sarves

  10.5.2021 – Toni Sarin: White tailed deer

  26.4.2021 – Henrik Sell: Huhtikuun aamu

  Continue reading →
 • Teemakuva: Panoraama

  Vihdin Kameraseuralla on ollut nyt jo jonkin aikaa teemakuvakuukausia. Osa teemakuvista toteutetaan kilpailunomaisena haasteena ja toinen enemmän opetuspainotteisesti jossa pyritään luomaan esimerkkikuvan kaltainen vastaava kuva annettujen ohjeiden ja vinkkien perusteella.

  Teemakuva ”Panoraama” oli kilpailunomainen teemakuva ja kilpailun arvosteli Vesa Mönkkönen.

  Kolme parasta kuvaa olivat tuomarin mielestä

  1. Henrik Sell – Hetki ennen sadetta – 10 pistettä
  2. Mikko Meriluoto – Nukarinkoski 2 – 9 pistettä
  3. Toni Sarin – Aamu saaristossa – 8,5 pistettä
  Continue reading →

Vuosinäyttely 2015 Vihdissä

Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttely järjestetään 11.4. – 30.4.2015 Vihdin pääkirjastossa Nummelassa osoitteessa Pisteenkaari 9, 03100 Nummela.

Näyttelyyn toivotaan kuvaajien parhaimmiksi katsomiaan kuvia. Vuosinäyttely on aiheeltaan vapaa. Näyttelyssä noudatetaan SKsL:n vuosinäyttelysääntöjä.

Digitaaliset kuvat lähetetään 2.1. – 31.1.2015 välisenä aikana SKsL:n kuvienlähetysjärjestelmän kautta, jonka osoite on http://vitka.sksl.fi/upload/ ja joka avautuu perjantain 2.1.2015 aikana.

Vedokset toimitetaan samoin 2.1. –  31.1.2015 (postileima) välisenä aikana osoitteeseen:

Markku Kedrin
Vihdintie 1b B 22
03100 Nummela

Kuvamaksu on neljä (4) euroa/teos. Näyttelyn avajaispäivänä 11.4.2015 alle 30-vuotiailta henkilöiltä kuvamaksu on kaksi (2) euroa/teos. Kuvamaksut maksetaan tilille FI90 2295 2000 0378 67, saajaksi merkitään Vihdin Kameraseura. Viestikenttään lisätään seuraavat tiedot: Kuvaajan nimi, teosten määrä ja nuorille (alle 30v) lisäksi tieto, että on nuorisokuvaaja.

Näyttelyn avajaiset ovat 11.4.2015 klo 14.00. Kuvien katselun, pienen purtavan ja tuttujen näkemisen lisäksi tilaisuudessa juhlistetaan näyttelyssä parhaiten menestyneitä sekä uusia Liiton arvonimen saaneita henkilöitä.

Jatkamme mukavaa yhteistä päivämme Air Hotellissa osoitteessa Lentokentäntie 5, 03100 Nummela,  http://www.airhotel.fi/.

Hotellilla pidetään klo 15.30 – 18.00 mielenkiintoisia ja laadukkaita alustuksia ja esityksiä valokuvauksen eri osa-alueilta. Mukaan on jo lupautunut  yksi maamme ehdottomista kärkinimistä valokuvauksen alueella. Koko ohjelma tarkentuu tammikuun aikana.

Yhteistä iltaa jatkamme sitten illallisen merkeissä klo 19.30 alkaen. Illallisella Markku Huhta on lupautunut lausumaan upeita runojaan. Häneltä on samalla mahdollisuus hankkia omaksi myös hänen runokirjansa ”Runua”. (Illallisen hinta on 25 € sisältäen veden ja kotikaljan, muut juomat kukin maksaa erikseen).

Majoitus hoituu kätevästi Air Hotellissa.  Kahden hengen huoneen hinta meille on 98 € ja yhden hengen huoneen hinta on 85 € (sisältäen aamiaisen).

Varaatko majoituksen ja illallisen suoraan hotellilta numerosta 09-2238100 tai sähköpostilla info@airhotel.fi .  Varaus tulee tehdä viimeistään 27.3.2015 ja tilattaessa tulee mainita Kameraseurojen Liiton Vuosinäyttely 2015.

Kevätkokous

Liiton kevätkokous pidetään Air Hotellissa 12.4.2015 alkaen kello 11.00  Valtakirjojen tarkistus tapahtuu kokouksen alla klo 10.45-11.00.

Lisätietoja

www.vihdinkameraseura.fi
vuosinayttely2015@gmail.com
SKsL:n vuosinäyttelysäännöt

Tehdään yhdessä yksi parhaimmista näyttelyistä ja nähdään Vihdissä 11.4.2015 !

35. toimintavuottaan juhliva Vihdin Kameraseura ry