Arno Rautavaara Vihdin kameraseurassa

Arno Rautavaara vieraili Vihdin Kameraseuran kerhoillassa 28.11.2011

Valokuvaaja, biologi, matkanjohtaja Arno Rautavaara vieraili Vihdin kameraseurassa 28.11.2011, seuran kerhoillassa.

Hän ei pyytänyt rahaa, hän ei vaatinut mitään. Semmoinen on aito taiteilija.

Vihdin kameraseuran jäsenillä oli ainutlaatuinen tilaisuus tavata todellinen valokuvaaja: hän pyyteettömästi esitti huippuvalokuvia matkoiltaan ympäri Maailmaa. Arno aloitti Suomesta: kesämökkipaikaltaan Kotkasta ja sen lähialueilta, upeita valokuvia Suomesta, eri vuodenaikoina.

Hän siirtyi Ahvenanmaan saariston kautta Lapin lumoaviin maisemiin, lintuihin. Hän on lintumies.

Vihdin kameraseuran jäsenet saivat seurata Maailman ympärimatkaa Calapagos-saarten kilpikonnien kautta leopardien, leijonien, kirahvien Afrikkaan. Etelämantereelle pingviinien elämään, neljääntoista vai oliko se kolmeentoista erilaiseen lajiin. Kaikki lajit eivät olleet sattuneet Arnon etsimeen. Huippuvuorille ikuisen jään, jääkarhujen maailmaan.

Arnon motto on: ”Kuvia ei oteta, ne tehdään”. Hän haluaa sanoa: kameran kuvatiedosto on aihio kuvan käsittelylle, kuvalle.  Elämme digiaikaa.

Hän on nähnyt tuhansia kuvia luontokuvaraadin puheenjohtajana; tietää mistä puhuu.

Heimo Talponen
Vihdin kameraseura