Helikopterikuvaus – Mikko Meriluoto

Kopterikuvauksen suosio kasvaa räjähdysmäisesti

Mitä on kopterikuvaus? Ennen vanhaan kopterikuvaus tarkoitti sitä, että helikopteri lenteli talojen yläpuolella ja joku otti valokuvia taloista yläviistosta ja myöhemmin näitä tultiin kaupittelemaan ovelta ovelle. Nykyään kopterikuvaus on kaikkien saavutettavissa kauko-ohjattavien kopterikameroiden eli drone-lennokkien avulla. Kopterikuvauksen suosio sai alkuräjähdyksensä vuonna 2013 kun valmistaja DJi julkaisi ensimmäisen kaupallisen kopterinsa eli DJI Phantom I:n. Siitä eteenpäin tekniikka on kehittynyt huimaa vauhtia ja kasvattanut suosiota harrastajien keskuudessa.

Kameraseuran aktiivijäsen, Mikko Meriluoto, piti kerholaisille esityksen sekä demonstraation Nummelan lentokentän läheisyydessä. Halukkaat pääsivät myös kokeilemaan miltä dronen lennättäminen tuntuu. Erityisen tärkeää lennättämisessä on noudattaa virallisia sääntöjä ja ottaa huomioon muut lähialueella olevat ihmiset ja eläimet. Ennen dronen lennättämistä kannattaa tutustua Lennokkien lennättämisen ABC:hen!