Postia puheenjohtajalta 18.12.2012

Postia puheenjohtajalta 18.12.2012

Edistyäkseen taiteessa, taiteilijan on tunnettava itsensä, tunne-elämänsä ja taustansa, vaikka kovan työn ja tuskan kautta.

Olen edistänyt tai pyrkinyt edistämään itsetuntemustani kahdella kurssilla Uuden Valamon luostarin kansanopistossa Heinävedellä. Ensimmäinen kurssi Kansanopistossa oli ”Neljän päivän hiljaisuuden retriitti” maaliskuussa 2012. Toinen oli kuuden päivän kirjoituskurssi ”Progoff”: tutustua itseensä kirjoittamalla marraskuussa 2012.

Heimo Talponen
Heimo Talponen (kuva Tapio Karjalainen)
Valokuvaajan on ymmärrettävä itsensä kuvattavaan kohteeseen nähden. Lainatakseni Pentti Saarikoskea:” Ihminen, joka tuntee itsensä, on lähempänä Kosmosta”, en tarkoita ravintola Kosmosta.

Minulle kirjoittaminen on läheisempi laji toistaiseksi, kuin valokuvaus. Haluaisin vähentää kirjoittamista ja saavuttaa valokuvaajana näkemykseni. Uskon pystyväni näkemyksellisiin kuviin, joita arvostan.

Olen päätynyt keskustelujen jälkeen varapuheenjohtaja Tapion kanssa jättämään Vihdin Kameraseuran johtamisen hänelle ja hallitukselle. Keskityn kirjoittamiseen ja valokuvaamiseen seuran rivijäsenenä.

Toivotan Vihdin Kameraseuran jäsenille Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Heimo