Valokuvauksen trendejä Turkissa – Reha Bilir

Valokuvauksen trendejä Turkissa – Reha Bilir

Kerhoillassamme 2.10. meillä oli vieraana turkkilainen valokuvaaja Reha Bilar. Reha on merkittävä valokuvaaja Turkissa, hän on saanut lukuisia arvostettuja valokuvauspalkintoja kotimaassaan ja kansainvälisillä areenoilla. Hänen oman tyylisensä teokset ovat olleet esillä useiden eri maiden näyttelyissä.
Reha on opastanut ja luennoinut valokuvaajille useissa eri maissa.
Hän on toiminut kansainvälisten valokuvauskilpailujen tuomarina peräti 75 kertaa. Reha oli täällä Finland Circuitin Vihti Saloonin tuomarina ja toi mahtavasti kansainvälistä näkemystä tuomarointiin.
Kerhoillassamme saimme nähdä ja myös kuulla hänen kolme kuvaesitystään. Hienot kuvat yhdistettynä turkkilaiseen musiikkiin, tekivät suuren vaikutuksen kerholaisiimme.
Etenkin dervissien tanssin kuvaesitys oli mieleenpainuva.

Valitettavasti emme saaneet Rehalta kuvia tätä artikkelia varten, mutta katso mistä dervissien tanssissa on kyse: Video

Muutama selitys kuvissa esiintyneistä dervisseistä.

Mitä ja missä? Pyörivät dervissit, Turkki
Mistä on kyse? Villisti ympäri pyörimällä ei saa ainoastaan päätään sekaisin – sillä voi saada myös yhteyden kaikkivaltiaaseen. Niin uskovat pyörivät dervissit.
Tanssiasu: Valkoinen viitta, joka liehuu hypnoottisesti tanssin pyörteissä, ja tötteröimäinen kamelinkarvahattu. Hattu symboloi dervissien oman egon hautakiveä.
Erikoista: Dervissit pyörivät oikean jalan varassa vastapäivään, samaan suuntaan kuin planeetat kiertävät aurinkoa. Toinen käsi osoittaa ylöspäin keräten jumalalta siunauksia ja toinen käsi alaspäin jakaen siunaukset maan päälle.
Matkaan: Dervissiliikkeen perusti rakastettu suufimystikko ja runoilija Rumi 1200-luvulla Turkin Konyasta, joka on edelleen paras paikka ihailla dervissien tanssia.
Muuta: Pyörivät dervissit ovat aina miehiä, tanssiminen aloitetaan nuorina poikina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.