Tapahtumat ja näyttelyt

Tapahtumat ja näyttelyt

 • Fotomaratonin 10.9.2023 tulokset

  Maratonin aiheet tänä vuonna olivat:

  1. Mennyt aika
  2. Punainen
  3. Teollinen              
  4. Vesi
  5. Kulkupeli
  6. Karkkilalainen
  7. Kulmikas
  8. Kaurismäkeläinen
  9. Lumo
  10. Jokeri

  Kuvaukset tapahtuivat yhden päivän aikana Karkkilassa.

  Voittajaksi valikoitui Ari Lindholm!

  Kiitokset Lohjan kameraseuralaisille osallistumisesta, jatketaan yhteistyötä myös ensi vuonna!

  Continue reading →
 • Vihdin kameraseura ry:n näyttelyt

  Vuoden 2022 vuosinäyttely on Karkkilan kirjastossa 1.3.2023-31.3.2023

  Tulevat näyttelyt pidetään Nummelan ja kirkonkylän kirjastoissa.

  • Toukokuu ; Vihdin kirjasto ; Pekka Vähäsarjan muistonäyttely
  • Syyskuu ; Vihdin kirjasto ; Teemanäyttely 2023
  • Lokakuu ; Nummelan kirjasto ; Teemanäyttely 2023
  • Joulukuu ; Nummelan kirjasto ; Vuosinäyttely 2023
  • Tammikuu 2024 ; Vihdin kirjasto ; Vuosinäyttely 2023
  Continue reading →
 • Vuosinäyttely Nummelan kirjastossa 2-31.12.2021

  Kameraseuran jäsenten hieno vuosinäyttely on esillä lasivitriineissä Nummelan kirjastossa joulukuun ajan.

  Voit katsoa vuosinäyttelyn kuvat Vihdin Kameraseuran kuvat.fi sivuilta tästä linkistä.

  Continue reading →
 • Tunteet – valokuvanäyttely, Merja Helander 8.11. – 6.12.2021 – MinkArt Ikkunagalleria

  Näyttelystä

  Kuvaan suurella sydämellä henkilökuvia, potretteja, perheitä, lapsia ja eläimiä. Valokuvaaminen on minulle tapa ilmaista itseäni, huutaa huutoni, nauraa, nauttia, iloita ja nähdä ihmisissä se kaikki hyvä ja syvä, ilot ja surut ja onnenjyvät.

  Näistä asioista olen koostanut tämän valokuvanäyttelyni; tunteet.

  Merja Helander

  Synnyin Mikkelissä kasvoin Helsingissä sekä perustin perheen Espoossa. Vaihdoin korkkarit kumppareihin 2012, kun muutimme Vihtiin. Täällä on hyvä hengittää ja elää omaa elämää. Suurin rakkauteni on perheeni, lapset, aviomies, vanhempani ja Terapiakoira Taateli sekä muut eläinystävämme.

  Elämä yllättää ja joskus pelottava muutos voi kääntyä ihmeeksi, iloksi ja onneksi. Perheeseemme syntyi erityinen ja olen hänen omaishoitajansa. Hänen kauttaan aloitin valokuvaamisen noin 5 vuotta sitten. Halusin onnistua yhdessä valokuvassa, joka kuvastaisi hänen herkkyyttään ja kauneuttaan. Aitoa elämäniloa ja tapaa elää hetkessä.

  Kuvaaminen veikin mukanaan. Se oli hyvin terapeuttista itselleni kuin kameran eteen tulleille malleille. Intohimoni valokuvaamiseen vain kasvoi. Myin moottoripyöräni ja ostin niillä rahoilla järjestelmäkameran. Halusin oppia enemmän ja hakeuduin Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymään Kälviälle, opiskelemaan valokuvauksen perusteita. Koulutus kesti vuoden ja jatkoin toisen vuoden ammattivalokuvauksen perusteiden parissa, jonka jälkeen jatkoin Media-alan ammattitutkintoa pääaineena valokuvaus.

  Toimin taidevalokuvauksen ohella mainosvalokuvaajana. Kuvaan mainoksia suomalaiselle teetehtaalle. Aiemmin olen toiminut visualistina sisustuksen ja somistuksen parissa.

  Instagram: @merjahelanderphotography

  Voit katsoa näyttelyn kuvat Vihdin Kameraseuran kuvat.fi sivuilta tästä linkistä.

  Continue reading →
 • Kilpailukuvien lähetys- sekä kuvat.fi -palvelut tulossa käyttöön

  Hei kaikki kameraseuran jäsenet!

  Olemme ottamassa uusia digitaalisia palveluja käyttöön helpottaaksemme sekä parantaaksemme varmuutta kuvien toimituksen osalta, samalla vähentääksemme ylläpitäjien työmäärää. Tarkoituksena on päästä eroon sähköpostilla lähetetyistä kuvista kokonaan. Sähköposti teettää erityisen paljon manuaalista ylläpitotyötä sekä silloin tällöin erilaisista teknisistä syistä yksittäisiä kuvia ei saavu lainkaan perille ja näin ollen huonoimmassa tapauksessa kuvat eivät päädy lainkaan kilpailuun tai näyttelyyn.

  Tarkemmat ohjeet kameraseuran jäsenille tulee loppuvuoden aikana molempien palvelujen käytöstä, mutta alla lyhyt kuvaus kuinka palvelut toimivat.

  Kilpailukuvien lähetyspalvelu perustuu seuramme kotisivuilla toimivaan lähetyssivuun. Sivulle kirjaudutaan salasanalla estääksemme ulkopuolisten osallistumista / väärinkäyttöä. Alasveto valikosta valitaan kilpailu mihin olet osallistumassa ja tämän jälkeen valitaan tietokoneelta haluttu kuva lähetystä varten ja painetaan “Lähetä kuva” -nappia. Ei muuta! Helppoa! Kilpailukuvia ei näe kukaan muu etukäteen kuin kilpailuvastaava.

  Kuvat.fi -palvelu on otettu käyttöön saadaksemme seuran kuvat paremmin esille ja pystymme lisäämään entistä enemmän kuvia kilpailuista ja tapahtumista, koska käytössämme on 100 kertaa enemmän tilaa kuvien tallennukseen kuin aiemmin. Toinen suuri syy palvelulle on, että seuran jäsenet pystyvät itse lisäämään kuviaan seurailtojen kuvakatseluihin tai esim. näyttelyitä varten kuvat.fi palveluun. Kameraseuran jäsenet tulevat saamaan linkin kuvat.fi palveluun minne he voivat suoraan lisätä omia kuviaan.

  Voimme kerhoilloissa sopia kuinka julkisia osa kuvakansioista on, eli esimerkiksi haluammeko näyttää koko maailmalle kerhoiltojemme kuvia, vai pidetäänkö ne kuvat vain seuran jäsenille näkyvissä ja illan paras kuva menee näkyville Puolenkuun kuvat -albumiin koko maailmalle.

  Jotta palvelut pystytään pitämään erittäin helppokäyttöisenä ja tietoturvallisena, ilman huolta väärinkäytöstä, on erittäin tärkeää, ettei palveluiden linkkejä ja salasanoja anneta ulkopuolisille.

  Voit käydä jo nyt katsomassa osaa kuvista mitä kuvat.fi -palveluun on laitettu näkyville osoitteessa:
  https://vihdinkameraseura.kuvat.fi

  Continue reading →
 • Vuosinäyttely esillä Nummelan kirjastossa 2-31.12.2019
  “Mother and calf side by side”, Hendro Hioe, Indonesia

  Uusi huikean hieno vuosinäyttely on esillä Nummelan Kirjastossa. Seuramme jäsenten kuvat ovat esillä lasivitriineissä.

  Lisäksi aulassa on esillä vedoksina kansainvälisen Finland Circuit 2019 Vihti Salon -osakilpailun parhaita kuvia. Aulan näyttölaitteella pyörii osakilpailun kaikki palkitut kuvat. Kilpailuun osallistui 3267 valokuvaa 42 maasta ja kuvaajia oli kaikkiaan 326.

  Continue reading →
 • Vihdin Kameraseuran vuosinäyttely Nummelan kirjastossa

  Vihdin Kameraseuran vuosinäyttely on pystytetty Vihdin pääkirjastoon Nummelaan. Näyttely on avoinna joulukuun loppuun saakka. Tervetuloa tutustumaan, vaikka kaverien kanssa! Näyttelyssä 35 kuvaa, yksi jokaiselta kuvaajalta. Kiitos kaikille kuviaan lähettäneille!

  Näyttelyjulistekuva Toni Sarin, Design Markku Kedrin

  Continue reading →
 • Valokuvaajien silmin: Karting SMJ -osakilpailu Nummela 12.8.2017

  Vihdin Nummelassa järjestettiin Kartingin junioreiden SM-osakilpailut kattaen useat eri ikäluokat ja sarjat. Jannen ehdotuksesta päätimme selvittää pääsisimmekö kuvaamaan paikan päälle osakilpailua sekä varikkotunnelmia. Tuumasta toimeen! Kysyimme Kameraseuran puheenjohtajalta, Tapio Karjalaiselta, lupaa voimmeko edustaa Vihdin Kameraseuraa kun esittäydymme Vihdin Urheiluautoilijoiden edustajille. Tapio antoi ilomielin luvan tähän. Tarkoituksenamme olisi dokumentoida tapahtumaa Vihdin moottoriurheilun osalta ja saada näin kuvamateriaalia Vihdin historiaa varten.

  Lähestyimme Vihdin Urheiluautoilijoita aluksi sähköpostitse ja parin sähköpostin vaihdon jälkeen sovimme, että tulemme käymään Nummelan karting-radalla reilusti ennen kisoja sopimassa kuvaamisesta. Kävimmekin melko pian sopimisen jälkeen radalla ja saimme henkilökohtaisen opastuksen rataan, radan historiaan ja tulevaisuuden näkymiin. Samalla kävimme läpi turvallisuusasioita ja muuta kuvaukseen liittyvää.

  no images were found

  Kisapäivän aamuna suuntasimme taas Nummelaan rata-alueelle ja paikan päälle päästyämme kävelimme parc fermé:n läpi missä oli vielä aamuinen tunnelma eikä havaittavissa ollut vielä kovinkaan paljon ihmisiä, mutta päästyämme radan läheisyyteen kisatoimiston luo, niin siellä oli jo valmistelut täydessä käynnissä kilpailijoiden ja ratahenkilökunnan osalta. Kuljettajien kokous oli juuri päättymässä jossa käytiin läpi kisaan liittyviä asioita ja turvallisuusasiat. Tämän jälkeen ratahenkilöstölle pidettiin läpikäynti päivän tapahtumista, liputussäännöistä, lippupisteistä, turvallisuudesta ja kuinka toimia jos kilpailijoille käy jotain. Ohjeistus oli selkeää ja perinpohjaista – ammattimaisuus tuli selkeästi esille kisojen vetäjäorganisaatiosta ja oli mukava nähdä paljon nuoria mukana lippupisteillä. Läpikäynnin jälkeen esittelimme nopeasti ratahenkilökunnalle itsemme ja ilmoitimme, että olemme kuvaamassa lauantain kisat ja olemme sopineet järjestäjien kanssa, että voimme liikkua rata-alueella turvallisuusmääräyksiä noudattaen omalla vastuulla – näin kaikki lippupisteet tiesivät, että meillä on lupa olla joka paikassa radalla. Toki meille annettiin turvaliivit ja niitä pidimmekin koko päivän aina kun radalla oli yhtäkään autoa. Eikä aikaakaan lippumiesten mentyä omille lippupisteilleen, kun ensimmäiset ajajat olivat lämmittelemässä radalla ja siitä alkoikin meidän päivän urakka. Ennen radalle siirtymistä kävimme kuitenkin hieman kuvaamassa kilpailijoiden tunnelmia varikkoteltta-alueella ja siitä siirryimme pian rata-alueen laitaan.

  no images were found

  Moottoriurheilukilpailuja valokuvaavana tahona on pakko mainita heti parhaat ja huonot puolet. Ehdottomasti paras puoli kuvaajana on se, että sinulla on käytännössä rajaton pääsy mihin tahansa alueelle kisan aikana. Parhaimmillaan etäisyys radalla kilpaileviin oli pari metriä – toki turvallisuus kokoajan huomioiden. Huonoin puoli on taas siinä, että et pysty seuraamaan mitä kisassa tapahtuu, kun keskityt vain kuvaamaan kuskeja. Vain muutaman kisalähdön pystyi seuraamaan kuskien järjestyksen osalta ja nekin lähdöt olivat niitä missä osallistujamäärä oli pienempi.

  Aloitimme kuvaamisen varikon sisäänajoreitin vierestä ja siitä pikkuhiljaa siirryimme radan kulkusuunnan mukaisesti eteenpäin lähtöjen välisenä aikana. Tällöin oli turvallisin aika vaihtaa kuvauspaikkaa. Yhden kerran päivän aikana jouduimme vaihtamaan kuvauspaikkaa kesken kisalähdön. Kyseessä oli harvalukuisempi luokka ja meillä oli hyvin aikaa juosta radan yli viimeisenä ajavan jälkeen ennen kuin ensimmäisenä ajanut tuli uudelleen samaan paikkaan. Tästäkin ilmoitimme ratahenkilökunnalle, että he eivät säikähdä siirtymistämme. Asiallisesti käyttäytymällä varmistamme sen, että tulevaisuudessakin pääsemme kuvaamaan näitä tapahtumia uudelleen.

  no images were found

  Itse kisojen kuvaaminen oli erittäin mielenkiintoista ja opettavaista. Vaikka molemmilla on aiempaakin moottoriurheilukuvaustaustaa enemmän ja vähemmän, niin silti päivä toi uutta oppia kuvaamisesta. Päivän aikana löysimme juuri kartingiin sopivat asetukset kameroihin ja molemmat huomasimme samoja haasteita kisaajien kuvaamisesta. Tietoa jakamalla kumpikin kuvaaja oppi taas jotain uutta niin kameralaitteistostaan kuin kuvaamistekniikoista. Valokuvaus on juuri tämän vuoksi hieno harrastus, että aina löytyy uutta opittavaa ja aina tulee niitä onnistumisen tunteita kun oppii jotain uutta.

  Päivä oli erittäin kuuma ja paikkapaikoin tuntui, että ilma vain seisoi paikoillaan kuumana ja painostavana. Ilma enteili ukkosta ja sadetta. Onneksemme ainoa vähän kovempi sadekuuro sattui toisella pidemmällä ajotauolla jolloin olimme kisatoimiston kahvilan läheisyydessä ja säästyimme kastumiselta. Vaikka kävelimme radan ympäri ainoastaan kerran, niin viimeiset kisalähdöt tuli kyllä kuvattua jakkaralla istuen, mikä toisaalta antoi paremman kuvakulman kisaajiin nähden ja illalla tiesi olleensa kuvaamassa koko päivän. Päivällä tuli todettua myös se, ettei aurinkorasvan laitto aamulla ollut yhtään ylilyönti, sillä molemmat olisi kyllä kärähdetty, kun koko päivä oltiin ilman minkäänlaista varjopaikkaa.

  no images were found

  Vaikka reissu oli raskas, niin silti päivä oli erittäin onnistunut ja hauska. Yksin kuvaaminen olisi varmasti tylsää, mutta kaverin kanssa päivän jaksoi hienosti! Kuvia tuli yhteensä reilu 2000, joten niiden läpikäynnissä oli omat haasteensa. Vaikka kuvia tuli paljon, niin päätimme, että pyrimme laittamaan jokaisesta vain n. yhden kuvan ettei galleriaa paisuteta mahdottoman suureksi.

  Huomio! Kuvia saa käyttää vain henkilökohtaisiin tarkoituksiin – esim. tallentaa itselleen tai lisätä omille Facebook sivuille. Markkinointitarkoituksiin kuvia ei saa käyttää! Kuvia ei myöskään saa muokata millään tavalla. Esimerkiksi kuvan leikkaaminen / rajaaminen (vesileiman poisto esim.) tai  Instagramin filttereiden käyttö on kuvan muokkaamista.

  Kuvat löytyvät alla olevista linkeistä gallerioista:

  Yleiskuvia kisapaikalta

  Kisakuvat – Ville-Veikko Nissinen

  Kisakuvat – Janne Merivirta

  Continue reading →
 • Markku Kedrinin “Ikuistettuja Hetkiä” -valokuvanäyttely 1-30.9.2017
 • Vuosinäyttely Nummelan kirjastossa

  Solveig Wallenius: Sukupolvet
  Solveig Wallenius: Sukupolvet

  Vihdin Kameraseuran vuosinäyttely 2016 on esillä Vihdin pääkirjastossa Nummelassa joulukuun ajan. Nähtävillä on seuran omissa kilpailuissa sekä kansainvälisissä näyttelyissä menestyneitä kuvia.

  Continue reading →