Tunteet – valokuvanäyttely, Merja Helander 8.11. – 6.12.2021 – MinkArt Ikkunagalleria

Tunteet – valokuvanäyttely, Merja Helander 8.11. – 6.12.2021 – MinkArt Ikkunagalleria

Näyttelystä

Kuvaan suurella sydämellä henkilökuvia, potretteja, perheitä, lapsia ja eläimiä. Valokuvaaminen on minulle tapa ilmaista itseäni, huutaa huutoni, nauraa, nauttia, iloita ja nähdä ihmisissä se kaikki hyvä ja syvä, ilot ja surut ja onnenjyvät.

Näistä asioista olen koostanut tämän valokuvanäyttelyni; tunteet.

Merja Helander

Synnyin Mikkelissä kasvoin Helsingissä sekä perustin perheen Espoossa. Vaihdoin korkkarit kumppareihin 2012, kun muutimme Vihtiin. Täällä on hyvä hengittää ja elää omaa elämää. Suurin rakkauteni on perheeni, lapset, aviomies, vanhempani ja Terapiakoira Taateli sekä muut eläinystävämme.

Elämä yllättää ja joskus pelottava muutos voi kääntyä ihmeeksi, iloksi ja onneksi. Perheeseemme syntyi erityinen ja olen hänen omaishoitajansa. Hänen kauttaan aloitin valokuvaamisen noin 5 vuotta sitten. Halusin onnistua yhdessä valokuvassa, joka kuvastaisi hänen herkkyyttään ja kauneuttaan. Aitoa elämäniloa ja tapaa elää hetkessä.

Kuvaaminen veikin mukanaan. Se oli hyvin terapeuttista itselleni kuin kameran eteen tulleille malleille. Intohimoni valokuvaamiseen vain kasvoi. Myin moottoripyöräni ja ostin niillä rahoilla järjestelmäkameran. Halusin oppia enemmän ja hakeuduin Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymään Kälviälle, opiskelemaan valokuvauksen perusteita. Koulutus kesti vuoden ja jatkoin toisen vuoden ammattivalokuvauksen perusteiden parissa, jonka jälkeen jatkoin Media-alan ammattitutkintoa pääaineena valokuvaus.

Toimin taidevalokuvauksen ohella mainosvalokuvaajana. Kuvaan mainoksia suomalaiselle teetehtaalle. Aiemmin olen toiminut visualistina sisustuksen ja somistuksen parissa.

Instagram: @merjahelanderphotography

Voit katsoa näyttelyn kuvat Vihdin Kameraseuran kuvat.fi sivuilta tästä linkistä.